{ "title": "Gece Mide Bulantısı", "image": "https://www.bulanti.gen.tr/images/gece-mide-bulantisi.jpg", "date": "19.01.2024 19:32:47", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Gece Mide Bulantısı, Birçok insan özellikle de gece mide bulantısı ile uyanır. Feci bir şekilde bulanan midelerinin yüzünden kolay, kolay uykuya dalamazlar. Mide bulantısı sanki sizin yatmanızı bekler gibi siz uykuya dalınca bulanmaya başlar. Gün içinde oldukça fazla tükettiğiniz kafeinli ürünler ya da yatmadan önce yağlı ve ağır yemekler yemeniz özellikle de sigara kullanmanızdan dolayı geceleri mide bulantısı görülmektedir. Gün içinde ağrılarınızı hafifletmek için fazlaca kullandığınız haplar bunun yan etkileri olarak da geceleri mide bulantısının nedeni olabilir. Halsizlik ile iştahsızlık bunların yanı sıra bulantı başlar ise muhtemelen sizde gastrit başlamaktadır. Bu durumu asla geciktirmeden doktora başvurmalısınız.

Geceleri Mide Bulantısı ile Uyanmak

Sıcak, acı ve hızlı yemekler yemekte iseniz mideniz yorulur. Yorulmuş mide gece siz uykuda iken çalışmaya başlar. Midenizi zorlamanız geceleri ağrı, bulantı ve kasılmaya yol açar. Bunalım ve stresli zamanlarınızda depresyon ile kaygıya bağlı bir biçimde bu tür davranışlar birtakım belirtileri de tetiklemektedir. Mide bulantısı ve midede ağrı bu sorunlara verilebilecek en büyük örnektir. Stres hormonları bağırsak ve mide kasılmalarına sebep olmaktadır. Ayrıca stresin neden olduğu yeme bozuklukları ile iştahsızlık geceleri midenizin bulanmasına yol açmaktadır.

Gece Mide Bulantısı Neden Olur?

Gastroenterit: Günün herhangi bir vaktinde veya uykuda mide bulantısı yaşamış, beraberinde de ateşlenme, ishal ve baş ağrısı da görünmekte ise sindirim sisteminde oluşan bir iltihap sebebi ile gece mide bulantısı yaşanmaktadır. Sindirim sisteminde oluşan iltihaplanma viral enfeksiyon özellikle de ergenlik döneminde ve çocukluk döneminde oldukça fazla yaşanır. Bu tip mide bulantısı hem gündüz hem de gece siz uykuda iken oluşur. Oluşan mide bulantısı genelde bir gün içinde geçmektedir. Ancak bazen birkaç gün uzayabilir. Bu tip mide bulantısı için uygulanması gereken tıbbi bit tedavi seçeneği yoktur. Hastalığın gidişi takip edilmeli ve evde alternatif bazı tedaviler uygulanmalıdır. Alternatif tedavi yöntemleri ile kaybedilen sıvı tekrar kazanılır.

Gıda Zehirlenmesi: Akşamları veya gündüz bozuk yemek yemek gıda zehirlenmesine sebep olmaktadır. Gece mide bulantısı genelde bozuk yiyecekleri yedikten 6-48 saat sonra ortaya çıkmaktadır. Oluşan mide bulantısı 1-2 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bu dönem içinde yaşanabilen mide bulantısı ve beraberinde kusma da yaşanmakta ise vücut susuz kalmaktadır. Vücudun kaybetmiş olduğu su miktarını tekrar karşılayabilmek için bol su ve sıvı alımı ihmal edilmemelidir.

Gece Mide Bulantısı İçin Neler Yapılabilir?

Gece mide bulantısı almış olduğunuz herhangi bir ilacın yan etkisi olarak veya gıda zehirlenmesi olarak, hamilelik sebebi ile ortaya çıkmış ise önlem almak için zencefil çayı tüketilebilir. Gece yatmadan önce tuzlu atıştırmalıklar ve ekmek mideyi bastırır. Yine gece uyumadan önce mideyi bastırmak amaçlı nane limon kaynatılıp içilebilir. Gece mide bulantısı diğer bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkmış ise sebep olan hastalığın teşhis edilmesi için Uzman bir doktora başvurmalısınız. Böylece sebebe bağlı yönelik tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bu sayede sebep olan hastalık tedavi edildiğinde ise yaşanan mide bulantısı da ortadan kalkacaktır.
" } ] }